Inspiration & Tips

Här får du kunskap, inspiration och tips. När du ska göra något i din trädgård är det viktigt att tänka på husets själ och på omgivningarna! Ett 70-tals hus gör sig bäst med växter och trädgård som uttrycker samma känsla. Skapa alltså inte en toppmodern trädgård om huset är lantligt och vice versa utan följ husets ursprung och karaktär, då blir det som vackrast.
Tänk också ut  bra platser om du vill ha ätligt i din trädgård. Kanske vill du ha ett fruktträd, blåbär, vinbär,  en köksträdgård eller ett härligt jordgubbsland. För vad är väl godare att kunna gå ut och skörda i sin egen trädgård.
Spara tidningsklipp, foton och artiklar med trädgårdar som du tycker om. Gör en önsketavla för hur du drömmer om att din trädgård ska se ut.
Skissa din trädgård och börja planera. Varje plats, väderstreck har sin aktivitet i trädgården. Kom ihåg att ta hänsyn till zoner, väderstreck, lek och platser där du vill kunna umgås.  Kom ihåg att ta hänsyn till väderstrecken när du väljer växter så att blommor, buskar, träd och du kommer att trivas med varandra.
Välj nedan för att gå till sidorna Att Lyckas Med, Planteringsskisser, Pollinering av Körsbär, Päron, Äpple,eller till vår Zonkarta eller till våra Recept.

Gå till

Att Lyckas Med

Gå till

Planteringsskisser

Gå till

Zonkarta

Gå till

Recept

Gå till

Pollinering Päron

Gå till

Pollinering Äpple

Gå till

Pollinering Körsbär