Att lyckas med Trädgården

Välj nedan för att få inspiration och tips om hur du lyckas i trädgården.
Minns att en trädgård aldrig blir färdig, den är ett levande väsen som förändrar sig ständigt och som alltid kräver vård. Här har vi samlat allt om trädgården för att ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas med just din trädgård.
Här kan ni läsa om skötselråd för olika typer av trädgårdsväxter - allt från hur du klipper till häcken till hur du på bästa sätt tar hand om dina rosor. Här finns allt om vilken jord som är lämpligast att odla i och hur dina växter ska beskäras.
Vi visar hur du bygger ditt eget blåbärsland till trädgården och hur du på bästa sätt tar hand om dina hallon och vinbärsbuskar, kika under Blåbär och Bärbuskar.
Många drömmer om att ha en vacker gräsmatta i trädgården och undrar hur man ska gå tillväga för att hålla gräsmattan grön och fin hela sommaren. Att så sin egen gräsmatta till trädgården är avsevärt mycket billigare än att rulla ut en färdig, och du anlägger en gräsmatta bäst under våren eller under tidig höst.
Vi vet hur du sköter din gräsmatta på bästa sätt och ger dig bästa tips om hur du underhåller, reparerar och anlägger din egen gräsmatta, steg för steg.
I vårt avsnitt Vatten i Trädgården visar vi hur du bygger din egen damm. Vill du ha en färdig formpressad damm med fontäner och växter eller en stor egendesignad damm med fontän, växter och fiskar?
Det är fantastiskt härligt att kunna gå ut i sin trädgård och plocka sina egenodlade äpplen och päron. Äpple, päron och en del plommon behöver befruktas av en annan sort för att ge frukt. Under Fruktträd har vi samlat de man behöver veta om vattning, gödsling och beskärning för att lyckas.
Att ha medelhavsväxter som citrusväxter , olivträd, lager, fikon och andra exotiska växter i stora krukor ger en spännande atmosfär och associationer till sydligare breddgrader. Läs mer här för att lyckas.

Amaryllis

Barrväxter

Blåbär

Bärbuskar

Citrusväxter

Chili

Fjärilsväxter

Fruktträd

Fruktträd Beskärning

Förodling

Gräsmattan

Hydroponisk odling

Häckar

Insektshotell

Japansk lönn

Jordgubbar

Julblommor

Klätterväxter

Klematis i kruka

Luftrenare

Magnolior

Medelhavs-växter

Odla i pallkrage

Pioner

Perenner

Potatis

Prydnads-buskar

Rhododendron & Azalea

Rosor

Sommar på stam

Sparris

Thujahäckar

Tomater

Vatten i Trädgården

Vindruvor

Vitlök